KOPLOPERS

Maak kennis met de koplopers van Kopzorgen Verdienen Zorg. Koplopers of ambassadeurs zijn het gezicht van Kopzorgen Verdienen Zorg. Het zijn bekende Vlamingen die het taboe willen doorbreken. Omdat praten over kopzorgen loont. Omdat het psychisch welzijn van ouderen meer aandacht verdient.

Luc Van de Ven is ouderenpsycholooog, verbonden aan de KU Leuven en Odisee Hogeschool en is bekend van het Canvas-programma Therapie. Hij engageert zich als eerste koploper voor deze campagne.

“Wanneer mensen iets ouder worden, kan er sprake zijn van een omslag. Niet alleen de lichamelijke klachten nemen toe, maar ook de verlieservaringen. Dat heeft vanzelfsprekend een grote impact op de levenstevredenheid.”

Luc Van de Ven

Wij gingen in gesprek met Luc Van de Ven. Hij vertelt ons waarom we het moeten hebben over psychische problemen van ouderen, wat het verschil is met andere generaties en wat de rol is van de huisarts, woonzorgcentra en van ons allemaal.

 

 

Doe mee

Wil je zelf ook meer aandacht vragen voor het psychisch welzijn van ouderen? Fantastisch! Neem een kijkje op onze DOE MEE pagina en ontdek wat jij kan doen om de Vlaamse Ouderenraad mee te ondersteunen in deze campagne..