KOPLOPERS

2 bekende Vlamingen engageren zich voor het psychisch welzijn van ouderen

Maak kennis met de koplopers van Kopzorgen Verdienen Zorg. Koplopers of ambassadeurs zijn het gezicht van Kopzorgen Verdienen Zorg. Het zijn bekende Vlamingen die het taboe willen doorbreken. Omdat praten over kopzorgen loont. Omdat het psychisch welzijn van ouderen meer aandacht verdient.

Paula Sémer

Paula Sémer (95) was als presentatrice, actrice en producer eigenlijk altijd al koploper. Het zit haar in het bloed om te spreken waarover anderen zwijgen. Paula Sémer wil nu opnieuw een lans breken: die voor het psychisch welzijn van ouderen.

“We moeten spreken over moeilijkheden waarmee we kampen in het leven. Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek kunnen gaan.” 

Paula Sémer
Bekende Vlaming Paula Sémer

Wij spraken met Paula Sémer over de verlieservaringen waar ze door moest, de hulp die ze vond en de tips die ze meegeeft aan onze beleidsmakers.

Op 1 juni 2021 overleed koploper Paula Sémer. We zijn dankbaar dat we de afgelopen maanden nog konden samenwerken met deze grande dame.

Luc Van de Ven

Luc Van de Ven is ouderenpsycholooog, verbonden aan de KU Leuven en Odisee Hogeschool en is bekend van het Canvas-programma Therapie. Hij engageerde zich als eerste koploper voor deze campagne.

Bekende Vlaming Luc Van de Ven

“Wanneer mensen iets ouder worden, kan er sprake zijn van een omslag. Niet alleen de lichamelijke klachten nemen toe, maar ook de verlieservaringen. Dat heeft vanzelfsprekend een grote impact op de levenstevredenheid.”

Luc Van de Ven

Wij spraken met Luc Van de Ven. Hij vertelt ons waarom we het moeten hebben over psychische problemen van ouderen, wat het verschil is met andere generaties en wat de rol is van de huisarts, woonzorgcentra en van ons allemaal.

 

 

Doe mee

Wil je zelf ook meer aandacht vragen voor het psychisch welzijn van ouderen? Fantastisch! Neem een kijkje op onze DOE MEE pagina en ontdek wat jij kan doen om de Vlaamse Ouderenraad mee te ondersteunen in deze campagne..